Citate de George Cosbuc

Citate de George Cosbuc

de George CosbucSoarele rasare rosu si tot rosu el apune. Omul bun in zile rele e tot bun ca-n zile bune (George Cosbuc)

Fara idealuri nu e lupta, si fara lupta nu e nici o literatura. (George Cosbuc)

E asa de frumos sa stai vorbind despre oamenii cei mari ai neamului, oamenii care au faptuit lucruri de urias si ne-am deschis drumurile spre marire si libertate. (George Cosbuc)

O lupta-i viata; deci te lupta, Cu dragoste de ea, cu dor. (George Cosbuc)

Incercarea, si atunci cand nu reuseste, e o scoala. (George Cosbuc)

In interesul artei eu mai bine vreai sa sufere intr-adevar poetii si sa cante dureri adevarate, decat sa le mearga bine si sa-si inchipuiasca numai ca sufar. (George Cosbuc)

Limba e singura avere comuna a unui popor. (George Cosbuc)

Nici nu se poate forma o limba unitara a unui popor; cand un grai oarecare, oricatd e mult ar fi impus de o literatura puternica, exclude cu indaratnicie elementele specifice ale altor graiuri. (George Cosbuc)

Cuvantul bun e acela care e cunoscut de toti romanii si avand aceeasi acceptiune (adica sa nu insemne aici un lucru, intr-alta parte alt lucru). (George Cosbuc)

Eu cred c-a obosit pamantul. (George Cosbuc)

Incercarea si cand nu reuseste e o scoala. (George Cosbuc)

Bibliotecile poporale, apoi sezatorile satesti, scolile de adulti si cercurile culturale au sa indrepteze si starea asta. Asa speram, caci sunt incercari. Ele, pentru cunostintele absolventilor, vor fi nu numai un capac care sa impiedice evaporarea, ci si o alimentare continua a lor. (George Cosbuc)

In cei opt ani in care am tradus in limba romana Divina Comedie, nu ma gandisem si nici n-as fi visat ca voi scrie vreodata studiile acestea. Pe mine ma interesa poezia lui Dante si toata grija imi era sa-l redau in limba mea materna, limpede si in versuri frumoase. (George Cosbuc)

Citate de George Cosbuc


Aceasta pagina a fost accesata de 12323 ori.